❗️U CRNOJ GORI UVEDENA OTVORENA DIKTATURA❗️

🎥Danas je u Podgorici održana zajednička pres-konferencija Demokrata, Demosa, Gradjanskog pokreta Nova ljevica, Društva za istraživanje politike i političke teorije i Radenka Lacmanovića, borca za ljudska prava. Na pres-konferenciji Aleksa Bečić i Miodrag Lekić govorili su o uvođenju otvorene diktature u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko dana.

🔴„Juče ste imali prilike da vidite najnoviju, ali najbrutalniju, najmonstruozniju fazu u sprovođenju državnog udara i desanta na Budvu i Crnu Goru od strane M. Đ. i DPS-a. Gledate suspenziju Ustava, zakona, slobode i prava kretanja prava na rad, jednom riječju pravnog poretka u Crnoj Gori. Vidjeli ste da parapolicijske i kriminalne strukture ne samo da rukovode Opštinom Budva, već su juče krenuli da fizički zlostavljaju, brutalno tuku nedužne građane, bacaju opasna hemijska sredstva na starije ljude, žene, djecu.Vidjeli ste da je u Nikšiću predsjednik OO Demokrata, Marko Mitrović, zadobio teške povrede bubne opne, vidjeli ste kako se atakuje, od strane UP, na narodnog poslanika, Moma Koprivicu koji nije pružao otpor. Vidjeli ste sve što ne priliči zemlji članici NATO-a, kandidatu za članstvo u EU i sve ono što ne priliči civilizaciji i demokratiji 21. vijeka“, podsjetio je Bečić.

🔴On je dodao da sve ono što smo vidjeli prethodnih dana u Budvi šalje jednu opasnu poruku. „Želim, na prvom mjestu, da upitam predstavnike međunarodne zajednice, i oni su pratili jučerašnji dan, i oni su vidjeli jedan od presedana, a za mene je jedan od presedana bila i činjenica da je premijer javno izdao naredbu da se krene u ovakav, krvnički napad na nedužne građane“.

🔴Bečić, međutim, smatra da Marković nije bio nalogodavac, već samo mikrofona Zorana Lazovića i Milana Roćena, mračnih figura koje, po nalogu Mila Đukanovića, upravljaju ovim situacijama. „Zamislite dno koje je dotakao Marković, kad je pristao da bude portparol Zorana Lazovića i Milana Roćena“, podvukao je predsjednik Demokrata i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da saopšte da li se saglašavaju sa onim što smo vidjeli, sa političkom, pravnom, fizičkom, brutalnom silom koja je primijenjena prema svima prethodnih dana i nedjelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *