🆕️NASTAVLJA SE NEODGOVORNO PONAŠANJE LOKALNE VLASTI I UNIŠTAVANJE PLUĆA I SIMBOLA GLAVNOG GRADA – DEVASTACIJA GORICE‼

🔴Posle rušenja Kino Kulture hotela Crna Gora, uništavanja korita rijeka Morače i Ribnice, potpune devastacije starog jezgra grada, Stare Varoši i Drača, narušavanje izgleda hotela Pogdorica gradnjom solitera u njegovoj blizini, betoniranja zelenih površina itd. na red je došla i Gorica.

🔴Posle neuspjelog pokušaja da probiju tunel kroz Goricu koji su spriječili građani lokalna vast nije odustala već je počela gradnju saobraćajnice oko Gorice, koja čak i da je prijeko potrebna, nije vrijedna uništavanja Gorice.

🔴Koliko je Gorica, izmedju ostalog i važan simbol grada, govori i činjenica da je Pogorica dobila ime upravo po njoj.

🔴Nažalost, posle 30 godina, koliko DPS sa svojim partnerima vlada Podgoricom, Podgorica liči na sve osim na Glavni grad države koja teži da pristupi EU.

🔴Umjesto da vlast radi na boljoj turističkoj ponudi, na boljoj kulturnoj ponudi, na boljim urbanističkim planovima kojih praktično i nema, oni su za shodno našli da uništavaju još jedan u nizu simbola grada, postavlja se pitanje šta je sledeće?

🔴Preživjela je Podgorica mnogo teže istorijske trenutke za koje je najbolji primjer bombardovanje 1944-e godine kada je skoro cijeli grad bez razloga bio uništen, preživjet će i ovih 30 godina neodgovorne vlasti, ali se postavlja pitanje u kakvom stanju?

Radivoje Vuković

Klub mladih GP Nova ljevica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *