šŸ“¢POZIVAMO OPOZICIJU DA SE BEZUSLOVNO I BEZ ODLAGANJA UJEDINI I STANE U ODBRANU GRAĐANA OD TIRANIJE I DIKTATUREā€¼

āœ…GP Nova ljevica poziva opoziciju da se bezuslovno i bez odlaganja udruži, prevaziđu razlike jer smo svi zajedno, sa građanima, žrtve ovog autokratskog sistema.

ā­•Poslednji događaji nas na to obavezuju i sad je trenutak da pokažu da li su opozicija ovoj vlasti i da li im je interes i odbrana građana, ispred ličnog i partijskog interesa.

ā­•Opozicija je dobila glasove i mandate od građana da se bori u njihovo ime i zastupa njihove interese. Zato smatramo da se moraju, ako su i dalje opozicija, bezuslovno i bez odlaganja udružiti u odbrani naroda, sruÅ”iti ovu diktatatorsku vlast i prekinuti tiraniju nad građanima.

ā­•Razloga je nebrojeno mnogo, osim ugrožavanja slobode i osnovnih ljudskih prava, siromaÅ”enja i nebrige, sada i bjesomučnih selektivnih hapÅ”enja i kažnjavanja.
Svakim danom svjedočimo sve otvorenijoj diktaturi i hapŔenjima u stilu Pinočeove vojne hunte. Hapse se i kažnjavaju djeca.

ā­•Prije neki dan dvije djevojke na obali rijeke, prekjuče dva momka, jedva punoljetna, jer ne drže distancuā€, od kojih jedan težak astmatičar koji je posle 24 dana izaÅ”ao da uhvati vazduha i sjeo sa drugom na klupu. Odveli su ga u betonjerku ,po riječima majke, nijesu mu dozvolili da se javi kući, a onda veća grupa uhapÅ”enih, preko 15, boravila je u istim prostorijama bez zaÅ”titne opreme i ne držeći se distance. Roditeljima se tek sjutra dan javila advokatica. I nijesu ih puÅ”tili dok nijesu platili kaznu od 800 eura, a određena je i kazna kućnog pritvora od mjesec dana. Drugima kazne idu i do 3000 eura.

ā­•Dok za to vrijeme djeca funkcionera bez problema mogu da borave i u lokalima i da se u grupama druže i slikaju bez distance i zaÅ”titne opreme. ā€¼Zaključujemo sa sledećim, svi oni koji na ovo ne pristanu, nećemo ih smatrati opozicijom već saradnicima vlasti.ā€¼

SaÅ”a Mijović
Predsjednik GP Nova ljevica

KomentariŔi

VaÅ”a email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *