EPCG – GARANT ENERGETSKE NEZAVISNOSTI MORA OSTATI U VLASNIŠTVU CRNE GORE – SVE OSTALO JE VELEIZDAJA

Građanski pokret Nova ljevica apeluje na Vladu Crne Gore, ali i na svakog poslanika u Skupštini koji je svojim glasom podržava, da ni u kojem slučaju ne dozvoli realizaciju planova menadžmenta EPCG o prodaji 10% akcija izvjesnom “strateškom partneru”, ma ko da je u pitanju, a postoje osnovane sumnje da je u pitanju EPS (Elektroprivreda Srbije)!

Energetika, preciznije energetska nezavisnost je jedan od osnovnih preduslova nezavisnosti naše države, koja budući da je mali i jos nedovoljno razvijen sistem, ne raspolaže sa velikim brojem vrijednih i profitabilnih kompanija kao što je Elektroprivreda, pa da smo u prilici da je otuđimo.

Ukoliko se ova namjera bivše državne uprave i još uvijek aktuelnog menadžmenta EPCG kojim vladaju kadrovi DF-a i Demokrata, a uskoro i SNP-a, da krene sprovoditi u djelo, znaćemo da su se interesi formulisali u skladu sa “trećom stranom” kod koje predstavnici navedenih partija inače vole poći po mišljenje.

Zato smo u obavezi pred crnogorskom javnošću biti decidni: prodaja paketa akcija EPCG bilo kome osim državi Crnoj Gori jeste čin protiv interesa gradjana i Države, odnosno čin veleizdaje.

Nova ljevica, kao građanski pokret utemeljen na državotvornim idejama upozorava da se ovo odmah ispita i ukoliko se ispostavi da je tačno, odmah odbaci.

Da li je urušavanje Crne Gore, nadajmo se, ne naizgled, sprijeceno 28.04.2022 , vidjećemo na primjeru EPCG, što će svaki crnogorski gradjanin, suverenista, rodoljub, pomno pratiti.

Saša Mijović
Predsjednik GP Nova ljevica