EVROPA I AMERIKA DA ČUJU I UVAŽE – CRNA GORA NE ŽELI I NEĆE PRISTATI DA UĐE U OTVORENI BALKAN

GP Nova Ljevica apeluje na naše američke i evropske partnere da čuju, uvaže i prihvate mišljenje Crnogoraca i Crnogorki, a to je da ne želimo i nećemo pristati da budemo ugurani u Otvoreni Balkan.

Treba da shvate da što bude veći pritisak na nas da prihvatimo, to će biti veći naš otpor. Pitanje ulaska u Otvoreni Balkan za nas je pitanje biti ili ne biti, pitanje opstanka ili nestanka države.

Crnogorci i Crnogorke više nikada i ni po koju cijenu neće dozvoliti da se ponovi 1918. godina. Iako mali kao država, uvijek smo se kroz istoriju znali i smjeli oduprijeti raznim osvajačima, imali svoj stav, dostojanstvo i bili bastion slobode. Tako će biti i sada.

Ono što premijer ne vidi, ili ne želi da vidi, i ubjeđuje nas da nije čuo da postoji ni jedan argument protiv ulaska u Otvoreni Balkan, mi vidimo i mi ih imamo hiljadu i jedan protiv.

Zato apelujemo na naše američke i evropske prijatelje da nas ne pokušavaju uvući u ovu inicijativu, jer je rizik preveliki. Umjesto mira i stabilnosti, pritisak nas može dovesti u nemire i nestabilnost.

Takodje, apelujemo na sve suverenističke partije da se javno deklarišu da su protiv ove inicijative i da to javno saopšte javnosti i stranim ambasadama.

Saša Mijović
Predsjednik GP Nova ljevica