GP NOVA LJEVICA SVIM GRAĐANIMA I GRAĐANKAMA CRNE GORE ČESTITA DAN DRŽAVNOSTI🇲🇪

🔴Pozivamo vas da se svi zajedno prisjetimo i oživimo sliku opštenarodnog trinaestojulskog ustanka, kada je, možda posljednji put, crnogorski narod zajedno ustao protiv okupatora.

🔴Nije to bio samo ustanak za oslobođenje Crne Gore nego ustanak za ideale koje su generacije potomaka trebale da baštine i njeguju u duhu svog vremena.

🔴Danas se u Crnoj Gori antifašizam deklarativno slavi i proklamuje, a ne suštinski i ne onako kako su nam zavjetovali preci. Svojom višedecenijskom politikom vlast je stvorila ambijent konstantne netrpeljivosti i tenzije među različitostima po svim mogućim osnovama. Ambijent u kojem mlade generacije ne mogu da shvate značaj 13. jula, niti osmijehe naših predaka dok su davali živote za taj ideal i ovu zemlju.

🔴Umjesto da 600.000 građana i građanki Crne Gore živi u skladu i bogatstvu za koje su se borili naši očevi i majke, đedovi i babe, mi imamo državu koja grca u okovima duga, netolerancije i diskriminacije. Ovi okovi pozivaju na otpor isto kao i okovi okupatora 1941.godine.

Saša Mijović
Predsjednik GP Nova ljevica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *